IMG_6129

DUO Massage

Partners, vriendinnen, moeder-dochter ...
Met z'n tweeën in dezelfde ruimte, dezelfde massage krijgen.
Veelal betreft het de ontspanningsmassage, maar andere combinaties zijn ook mogelijk.

Stukje quality time !!!

Ontspanningsmassage

Kenmerkend zijn de strijkingen.

Diepe weefsel

Stevige diepgaande bewegingen.

Stoelmassage

Laagdrempelig, door de kleding heen.

Zwangerschapsmassage

Heerlijk voor moeder en kindje.

Klassieke massage

Deze massage kenmerkt zich door het toepassen van knedingen.

Bedrijfsmassage

Stoelmassage of tafelmassage binnen het bedrijf.

Triggerpointmassage, Cupping & Guasha

Wij zijn op zoek gegaan naar aanvullingen op onze huidige massagevormen. Wat we vooral willen voorkomen is dat het op een routineklus gaat lijken. Die aanvulling hebben wij gevonden in de Triggerpoint Massage, Cupping en Guasha en zullen deze integreren in onze huidige massages.

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat.

Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt.

Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.


Cupping is een eeuwen oude behandelwijze waarbij men glazen koppen vacuüm laat treken op het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid en de spieren bevorderd waardoor het lichaam van afvalstoffen ontdaan wordt. Dit leidt uiteindelijk tot een compleet gevoel van ontspanning.

In de 20ste eeuw zien we, vanwege de opkomst van nieuwe technologieën en machines, een afname van de interesse in deze therapie. Cupping moest zich aanpassen aan de moderne tijd en daarom werden er nieuwe cupping sets ontwikkeld waarbij gebruik werd gemaakt van een vacuümpomp en silicone cups.

Doordat cupping door de jaren heen mee is gegroeid met de tijd heeft het zich vandaag de dag ontwikkeld tot een veelgebruikte en effectieve aanvulling op de huidige gezondheidszorg. Cupping kan ook uitstekend gecombineerd worden met andere massagevormen.


Guasha is een eeuwenoud Chinees gebruik dat de bloedsomloop en energiebanen stimuleert. Door te ‘schrapen’ over de huid, met een glad geslepen jade-steen, komen afvalstoffen los van het bindweefsel. Deze worden vervolgens afgevoerd door de bloedbaan.

Triggerpoint-voorbeeld-massage-300x156

Masseurs ... geen therapeuten

Wij zijn opgeleid om te masseren. Door massage zullen zeker een aantal klachten verlicht kunnen worden. Je moet dan vooral denken aan klachten die al langer bestaan. Duidelijkste voorbeelden zijn spierspanning, spierpijn en triggerpoints.
Acuut ontstane (pijn)klachten zullen wij niet behandelen. Een bezoek aan de huisarts zal de eerste stap moeten zijn om te bepalen wat er aan de hand is en of er sowieso gemasseerd mag worden.

e87eed7d65afec2b605644b33ef83116